Mosia Mariei

LOGO MOSIA

Mosia Mariei

Mosia Mariei

Exploreaza

Exploreaza

Te invitam sa explorezi imprejurimile mosiei noastre. Poti profita de o promenada in natura sau daca doresti sa explorezi zona, poti alege sa vizitezi Platoul Meledic, Dealul de sare sau legendarele Focuri Vii.

Peisaje naturale

Dealul de sare
3 km
Focurile Vii
16 km
Platoul Meledic
10 minute distanta

Lacuri

Lacul Limpede
20 km
Lacul Mocearul
10 km
Lacul Meledic
10 minute distanta

Dealul de sare

Pe Platoul Meledic, precum si  kilometri în jurul regiunii, se formeaza in adancime sare. Relieful este sculptat de sarea care este vizibila pana la suprafata si care formeaza caneluri impresionante in pamant, formand peisaje unice.

Focurile vii

Focurile vii atrag mii de turisti in fiecare an. Aceasta rezervatie este unica in Europa si gazduieste un fenomen spectaculos, intiparit in legendele locale. In credinta populara se spune ca aceste focuri sunt facatoare de minuni si ca atunci cand ajungi le vizitezi, este bine să iti pui o dorinta, pentru ca ti se va indeplini.

Localnicii poveste ca in sat oamenii au construit o fantana cu caus, cu apa atat de rece si gustoasa, incat orice om care bea, se vindeca de orice boala. Insa tot aici isi avea cuibul si un balaur pe care nimeni nu avea puterea sa-l doboare pentru a ajunge la fantana. Sutele de ochi rosii inghiteau orice muritor, iar prin nari acesta arunca valuri de flacari. Insa intr-una din zile, Munteanul cel viteaz s-a luptat cu balaurul timp de doua zile si doua nopti. Batalia s-a dat peste o punte cu doua scanduri, chiar in apropierea fantanii. Atat de crancena a fost lupta incat oamenii nu mai ieseau din case de frica iar animalele incepeau sa dispara. Prin inteligenta si vitejia lui, Munteanul cel viteaz reuseste intr-un final sa-l impinga mai sus cu 200 m pe balaur, unde il rapune cu o singura lovitura. Acolo se afla Focul viu: cand balarului si-a dat duhul, prin naril lui au iesit flacari pana la cer, aprinzand copacii si innegrind cerul. De atunci apar, din loc in loc, nenumaratele lui capete, cand dintr-o nara cand din alta, flacari permanente care se muta dintr-un loc in altul.

Platoul Meledic

Platoul Meledic este o zona protejata de interes national (rezervatie naturala mixta: geologica, speleologica, botanica si zoologica) situata in apropierea Buzaului. El este situat in curbura subcarpatica, in bazinul superior al raului Slanic, la 56 km de Buzau. Zona Meledic ofera peisaje extrem de variate. Lacul Meledic impresioneaza prin faptul ca este un lac cu apa dulce, intr-o zona cu munti de sare.